Per 1 januari ga ik verhuizen. ook zullen we nieuwe prijzen hanteren


Brazilianwax. Wat is dat eigenlijk? Je hebt er misschien wel over gelezen of gehoord van een vriendin die het heeft laten doen. Hieronder worden al jouw vragen beantwoord en stap voor stap beschreven hoe de behandeling in zijn werk gaat. Zodat je je rustig kunt inlezen. Heb je toch nog vragen, neem dan contact met ons op.

Brazilian wax komt (hoe verrassend) uit Brazilië. Zeven Braziliaanse zussen startten eind jaren 80 een waxsalon in New York, om de Brazilianwax te introduceren. Zoals je ondertussen wel weet, werd dit een enorme trend!

Brazilianwax is het waxen van de schaamstreek. Dit kan zowel bij jong, oud en dames en heren. Altijd-Stralend behandelt wel alleen dames. Er zijn waxsalons die wel mannen behandelen, daar informeren wij je graag over.

Omdat dit een teder gebied is, moet je deze behandeling echt alleen bij een specialist laten uitvoeren. Lees je daarom altijd eerst goed in over brazilianwax ervaringen bij salons of vraag een bekende waar zij heen gaat en hoe dit bevalt.

Welke waxtechniek is juist?

Er bestaan verschillende waxtechnieken. Eén daarvan is met harsrollers hars aanbrengen en met strips eraf trekken. Deze manier mag NOOIT gebruikt worden bij de schaamstreek! Dit omdat het de tedere huid stuk trekt en er hierdoor grote kans op extreme uitslag is. Plus het feit dat dit alles behalve hygiënisch is. De roller komt keer op keer in aanraking met de schaamstreek en omdat er soms punt bloedingen ontstaan is de roller nooit steriel voor de volgende client. Deze techniek is alleen geschikt voor: gezicht, benen, armen, buik, rug en oksels.

Eén van de andere technieken is de spateltechniek. Deze is uitermate geschikt voor de Brazilianwax. Maar natuurlijk ook voor het gezicht en andere gebieden van het lichaam. Bij de spateltechniek wordt de huid eerst goed ontsmet, daarna een klein beetje olie aangebracht, om de huid te beschermen. Daarna wordt er door middel van een houten spatel warme wax aangebracht, op het gewaxte gebied.

Doordat hygiëne voorop staat, wordt de spatel maar 1 keer gebruikt en daarna weggegooid! De specialist laat de aangebrachte wax even uitharden. En maakt een klein begin los buiten de haargroei om. Zo dat deze als “lipje” kan dienen, om de wax er af te trekken. Na het waxen wordt de huid weer ontsmet en een speciale crème aangebracht om ingegroeiende haren tegen te gaan en de huid te kalmeren.

Doet een brazilianwax pijn?

Helaas, helemaal pijnloos ontharen bestaat niet.

De pijn die je voelt is alleen tijdens het wax van de haren trekken. Je kunt het vergelijken met een pleister die je er in 1 keer aftrekt.

Wel kan ik het zo aangenaam mogelijk maken door de huid goed aan te spannen en de juiste waxtechniek te gebruiken. Hot wax te gebruiken die niet aan de huid hecht (zoals Lycon waarmee Altijd-Stralend mee werkt), jouw nervositeit weg te nemen door uit te leggen wat er gaat gebeuren en door professioneel en hygiënisch te werken. Je hoeft je niet verplicht te voelen om de behandeling af te maken. Liever stapje voor stapje, dan over je grenzen heen gaan.

Om de hoeveel weken zou ik weer voor herhaling moeten?

Dit verschilt van persoon tot persoon. De haren groeien ongeveer na 2 weken terug. Per 2 weken groeit je haar ongeveer 5 mm. De lengte van de haren moeten minstens 1mm zijn. Je zou dus tussen de 3 a 6 weken kunnen waxen.

Waxen tijdens mijn zwangerschap?

Brazilianwax kan in principe uitstekend tijdens een zwangerschap! Overleg dit voor de zekerheid wel eerst met je arts of verloskundige. Waxen kan een uitkomst zijn tijdens de zwangerschap, omdat je zelf niet goed meer bij de schaamstreek kan komen.

Kan ik een brazilianwax zelf doen?

Dit wordt sterk afgeraden!, Wanneer je de behandeling niet juist uitvoert omdat je te weinig kennis hebt over de behandeling, kun je de huid sneller stuk trekken of uitslag krijgen, Je solliciteert naar een nekhernia, omdat je je hoofd een tijd lang extreem buigt, om te inspecteren waar je nog haren weg moet halen.

Waxen tijdens de menstruatie.

Tijdens de menstruatie kan er wel gewaxt worden. Ik adviseer wel altijd om een andere afspraak te maken, dit omdat je huid veel gevoeliger is en soms anders kan reageren. Plus het feit dat jezelf snel overprikkeld bent door andere pijntjes of hormonale schommelingen. Ookal heeft de specialist hier geen last van, je ligt zelf meestal niet op je gemak.

Ingegroeide haren?

Heb je veel last van ingegroeide haren? Dan is waxen juist een uitkomst, doordat de haren veel zachter terug komen en niet dagelijks de huid geïrriteerd wordt, komt dit veel minder vaak voor. Krijgt u na een brazilianwax toch ingegroeide haartjes? Probeer dan beter op de nazorg te letten.

Nazorg Brazilianwax.

​Na het harsen is het belangrijk om een aantal dingen wel en een aantal dingen niet te doen. Waar moet je allemaal op letten bij de zorg na het harsen: vermijd de komende 48 uur zoveel mogelijk strakke kleding. Als er iets tegen de huid van de gewaxte gebieden aanschuurt zal de huid dat niet fijn vinden. Het kan irritaties opleveren en eventueel reacties.

Scrub na 48 uur voorzichtig de huid waar het onthaard is, om ingegroeide haren te voorkomen. Het scrubben kun je 2 tot 3 keer per week doen. Het is aan te raden om een natuurlijke scrubhandschoen te gebruiken. De huid reageert namelijk beter op natuurlijke materialen. Het is heel belangrijk om de huid na het scrubben goed in te smeren om uitdrogen van de huid tegen te gaan, anders verhoog je de kans op ingegroeide haren.

Vermijd contact met UV-A en UV-B-stralen. Dus geen zonnebank en zonlicht op het onthaarde gebied binnen 48 uur. Je hebt namelijk een hoger risico op uitslag door een verlaagde weerstand van de huid. Als de huid voor het eerst heeft laten harsen en je hebt je altijd geschoren voor het harsen, dan is de kans heel groot dat de eerste keer na het harsen niet alle haartjes verwijderd zijn. Dit komt doordat na het scheren de haartjes onregelmatig groeien waardoor de huid stoppelig aan kan voelen. Het kan zijn dat de huid een uitslag-reactie geeft: jeuk, bultjes, branderigheid. Dit komt doordat de huid nog niet aan het waxen gewend is. Vaak blijft na de tweede keer waxen de reactie uit.

Als jouw huid na alle bovenstaande nazorg nog steeds vervelend reageert, mail of bel me dan. Ik zal dan mijn uiterste best doen om je een goed advies te geven.

Is het je eerste keer?

Neem een uur van tevoren een paracetamol, dat vermindert de gevoeligheid.

Wat is de werkwijze van Braxilianwaxing?

​Voor jouw Brazilianwax behandeling word je gevraagd je uit te kleden en een hygiëne doekje te gebruiken. Daarna ga je op de behandelstoel liggen met een handdoek over de schaamstreek. De huid wordt ontsmet met een speciale lotion, daarna wordt de waxolie verspreid over het te waxen gebied, dit voorkomt dat wax blijft kleven aan de huid. De warme wax wordt verspreid over het te waxen gebied met behulp van een wax spatel. (Voor jouw hygiene; elke spatel wordt maar 1x in de waxheater met wax gedipt) .

Salon Altijd-Stralend werkt met het merk Lycon, de crème de la crème onder de hot wax! Met heerlijke geuren zoals: vanille, aardbeien, kokos, leuker kunnen we het niet maken, wel aangenamer! Het duurt een paar seconden voordat de wax uithardt. Een randje van de wax wordt omhoog getrokken en gebruikt als een “lipje” om snel de rest van de wax eraf te trekken.

Direct daarna legt de schoonheidsspecialiste snel haar hand (met handschoen) op het gewaxte gebied, om tegendruk te geven. Dit zorgt ervoor dat de pijn zo snel mogelijk wegtrekt. Met een pincet worden de laatste verdwaalde haartjes verwijderd. Na de behandeling word de nabehandeling gedaan met een lekkere crème om haaringroei te voorkomen en de huid te kalmeren en te verzorgen.

Prijzen

Prijs: € 37,50

Heb je nog meer vragen? Schroom niet om ze te stellen!